Vet du hur din maskin mår? Genom ett oljeprov kan vi hjälpa dig att kontrollera hälsotillståndet. Med resultatet som grund föreslår vi sedan lösningar som både ökar maskinens livslängd och skapar en säkrare underhållsplan med minimerat antal kostsamma timmar på verkstad. Våra oljeanalyser har visat sig kunna minska kostnaderna med upp till 37 procent för dig som väljer att följa våra rekommendationer. Efterfrågan på kostnads- och miljöeffektiva lösningar ökar och genom vårt oljelabb kan vi möta den.

Beställ oljeanalys

Lämna dina kontaktuppgifter här så återkommer vi. Du är självklart även välkommen in till butiken så hjälper vi dig.

  Vanliga frågor & svar

  • Varför ska jag göra oljeprover?

   Vet du hur din maskin mår? Med hjälp av ett oljeprov så kan man förlänga bytesintervallen på oljan samt förhindra plötsliga driftstopp. Vi kan utföra spectroanalys samt syratalsmätning i vårt oljelabb. Spectroanalysen är ett sätt att mäta slitmetaller i oljan och syratalsmätning är ett sätt att mäta oxideringen eller åldringen utav olja.

  • Varför ska jag ha en förbättrad olja i min applikation?

   En förbättrad olja minskar slitage på komponenten och har en ökad förmåga att hantera skillnader i varmt och kallt vid ökad/minskad belastning. Vid motorolja så minskar även bränsleförbrukning då det är bättre smörjegenskaper i en förbättrad version. Bra för både plånbok och miljö!

  • Varför är det viktigt att veta rätt arbetstryck för hydraulslang?

   Att veta arbetstrycket är viktigt för att få rätt hydraulslang för rätt funktion. Det är inte alltid bättre med en 4-stålig slang som klarar högre tryck gentemot 2-3-stålig. När man går upp i klassning blir slangen styvare och det är svårare att få rätt böjningsradie. När gummit på slangen nötts bort så är inte livslängden på slangen längre bara för att klassningen är högre. Det blir oftast en dyrare lösning än vad funktionen kräver.