Vanliga frågor och svar

Nedan har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Välkommen in och ta del av vår expertis!

 • Gör ni slang här?

  Ja! Vi gör slang till allt som transporterar en vätska. Vi kan hjälpa till med allt från hydraulslang till industrislang som klarar alla temperaturer och olja/kemikalier.

 • Visste du att det finns medel som tätar små läckor?

  Vi har bland annat kylartätning för kylare och packningsskydd så att gummit blir mjukt i tätningen. Då är det viktigt att man följer instruktionerna på förpackningen så att det blir rätt mängd i förhållande till oljevolym. Häller man i för lite gör medlet ingen verkan.

 • Kan ni byta min slang?

  Kom gärna in eller ring och prata med oss så hjälper vi gärna till att komma fram till er bästa lösning.

 • Varför ska jag göra oljeprover?

  Vet du hur din maskin mår? Med hjälp av ett oljeprov så kan man förlänga bytesintervallen på oljan samt förhindra plötsliga driftstopp. Vi kan utföra spectroanalys samt syratalsmätning i vårt oljelabb. Spectroanalysen är ett sätt att mäta slitmetaller i oljan och syratalsmätning är ett sätt att mäta oxideringen eller åldringen utav olja.

 • Finns det på lösvikt?

  Glöm inte dunken! Vi har möjlighet att fylla din dunk i våra lösviktsbarer. Det är en stor fördel att kunna ge kunden precis den mängd som du behöver samtidigt som vi tillsammans sparar på miljön.
  Vårt sortiment på lösvikt styrs av efterfrågan. Det kunderna vill ha, det ser vi till att ha hemma. I dagsläget finns dessa sorter på lösvikt. Hydraway HVXA 46, Sågkedjeolja, Racingway 2T, Agrifarm STOU MC 10W-30, Titan Supersyn Longlife 5W-40, Titan GT1 5W-40, Titan Truck Plus 10W-40, Adblue, Spolarvätska och Kylarglykol.

 • Varför ska jag ha en förbättrad olja i min applikation?

  En förbättrad olja minskar slitage på komponenten och har en ökad förmåga att hantera skillnader i varmt och kallt vid ökad/minskad belastning. Vid motorolja så minskar även bränsleförbrukning då det är bättre smörjegenskaper i en förbättrad version. Bra för både plånbok och miljö!

 • Varför ska jag ha ett förbättrat filter i min applikation?

  Ett glasfiberfilter som är en typ av förbättrat filter, filtrerar bättre bort smuts och partiklar än ett pappersfilter och blir inte lika fort mättat.

 • Varför är det viktigt att veta rätt arbetstryck för hydraulslang?

  Att veta arbetstrycket är viktigt för att få rätt hydraulslang för rätt funktion. Det är inte alltid bättre med en 4-stålig slang som klarar högre tryck gentemot 2-3-stålig. När man går upp i klassning blir slangen styvare och det är svårare att få rätt böjningsradie. När gummit på slangen nötts bort så är inte livslängden på slangen längre bara för att klassningen är högre. Det blir oftast en dyrare lösning än vad funktionen kräver.

 • Har ni filter till min personbil?

  Vi har ett stort sortiment till entreprenadmaskiner. Vi har ett visst sortiment hemma till personbilar och vi kan såklart ta hem på beställning.

 • Hur länge har ni öppet?

  Vi har öppet vardagar mellan 07-16. Övrig tid kan ni nå oss på vårt journummer 060-51 50 31.

 • Vilken avfettning är bäst?

  Vad är det för smuts som du ska tvätta bort? Kallavfettning är lämplig att använda vid tjära, fett och salt. Ämnen som ofta förekommer på vintern. Kallavfettning används med fördel på en torr kaross. Vid damm och smuts, sådant som förekommer på sommaren, är det bättre med en alkalisk avfettning som är basisk. Det man ska tänka på när man använder avfettning är att det inte får användas vid starkt solljus eller på en varm kaross. Då finns risk att avfettningen bränner fast i lacken.

 • Vad ska jag ha för olja i min bil?

  Vad har du för bil? Vad är det för årsmodell? Fråga oss gärna vilken olja som rekommenderas till just din bil. Så ser vi till att du får rätt produkt till rätt funktion. Rätt produkt kan sänka din bränsleförbrukning.